Ekstra Domača Marmelada Aronije

Ekstra Domača Marmelada Aronije

Marmelada iz aronije je čudovita namazana skupaj z maslom na kruhu za zajterk, v palačinkah ali s carskim pražencem. Uporabimo jo lahko v pecivih, roladah, kot dodatek jogurtom, kosmičem, skutam… Marmeladi smo dodali tudi nežno aromo burbonske vanilije, ki ji doda posebno noto …njami.

Dodatne informacije

Količina

210 ml

4.00

Vsebuje izključno samo jagode aronije, ki dozorijo v našem nasadu na Lopati, zato nosi ime Lopaške  aronije.

Marmelada aronije iz naše kmetije je nosilec kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško.

Marmelada aronije iz naše kmetije je nosilec zlatega in srebrnega priznanja iz ocenjevanja Dobrot slovenskih kmetij.

Marmelada iz aronije je čudovita namazana skupaj z maslom na kruhu za zajtrk, v palačinkah ali s carskim pražencem.

Uporabimo jo lahko v pecivih, roladah, kot dodatek jogurtom, kosmičem, skutam… Marmeladi smo dodali tudi nežno aromo burbonske vanilije, ki ji doda posebno noto …njami.

Aronija je prava zakladnica vitaminov, mineralov in atioksidantov. Vsebuje veliko količino vitamina A, vitamina C (8 do 10x več kot agrumi), vitamin P, ki poskrbi za absorbcijo vitamina C v celice, vitamine skupine B (folna kislina, B6, B12), vitamin E, minerale (kalij, kalcij, železo,mangan,molibden,jod,cink,fosfor…) in večjo količino bifenolov, taninov, flavonoidov, atocianinov in karotenov.

Aronija ima veliko zdravilno moč in daje 3x večjo antioksidativno zaščito kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko. Okrepi imunski sistem, deluje protivirusno, protivnetno in protimikrobno, okrepi delovanje pljuč,  odpravi slabokrvnost, ugodno deluje na srčnožilni sistem, poveča elastičnost ožilja, preprečuje krvne strdke, uravnava krvni tlak in holesterol, uravnava sladkor v krvi, čisti jetra, ledvice in sečni trakt, ugodno deluje na prostato, odstranjuje težke kovine iz telesa in razkisuje telo, uravnava prebavo, ugodno deluje na ščitnico in uravnavanje hormonov v našem telesu, priporoča se nosečnicam, ker vsebuje folno kislino in železo, pospešuje celjenje ran, deluje protirakavo in pomlajuje naše telo.

Pasteriziran izdelek. Brez konzervansov in citronskih kislin.

Hraniti v temnem in hladnem prostoru, po odprtju hraniti v hladilniku in porabiti v roku 3 tednov.

Sestavine:   eko aronija, eko surovi trsni sladkor (28g na 100g izdelka), voda, eko limonin sok, eko moka iz koščic rožiča, eko vanilija