Plodove aronije po procesu stiskanja previdno posušimo in zmeljemo v prah, saj semena in lupina aronije vsebujejo največjo koncentracijo dragocenih zdravilnih snovi.
Prah aronije vmešamo v smuti, jogurt, kosmiče, skuto, v biskvitno testo, v testo za kruh, v maso za palačinke…
Aronija je prava zakladnica vitaminov, mineralov in atioksidantov. Vsebuje veliko količino vitamina A, vitamina C (8 do 10x več kot agrumi), vitamin P, ki poskrbi za absorbcijo vitamina C v celice, vitamine skupine B (folna kislina, B6, B12), vitamin E, minerale (kalij, kalcij, železo,mangan,molibden,jod,cink,fosfor…) in večjo količino bifenolov, taninov, flavonoidov, atocianinov in karotenov.
Aronija ima veliko zdravilno moč in daje 3x večjo antioksidativno zaščito kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko.
Več o zdravilnih lastnostih aronije si preberite in poiščite drugod po spletu, saj zaradi Evropske uredbe in predpisov, teh informacij pod našimi izdelki ne smemo navajati.
Hraniti na suhem mestu.
Zdrave izdelke iz naše ponudbe lahko nakupujete v naši fizični trgovinici…
Lopata 34 A, 3000 Celje
… ali pa jih poiščete kar v naši novi spletni trgovini.
Vse pravice pridržane © Darja Dimec, Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji