100 % Sok Aronije

100 % Sok Aronije

Sok aronije je prava zakladnica vitaminov, mineralov in atioksidantov. Aronija ima veliko zdravilno moč in daje 3x večjo antioksidativno zaščito kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko.

Dodatne informacije

Količina

0.5 l, 1 l

4.508.00

Vsebuje izključno samo jagode aronije, ki dozorijo v našem nasadu na Lopati, zato nosi ime Lopaške  aronije.

Sok aronije iz naše kmetije je nosilec kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško.

Sok aronije iz naše kmetije je nosilec zlatega in srebrnega priznanja iz ocenjevanja Dobrot slovenskih kmetij.

Aronijo oberemo ročno brez pecljev, kar da sokovom manj trpek okus in jo isti dan predelamo, zato so naši sokovi zelo kakovostni, saj ni dolgih transportnih poti do predelave in shranjevanja aronije v hladilnicah.

Soka ne uživamo med hrano ali takoj po obroku. Priporočamo , da ga zaužijete 20 min pred jedjo ali pa uro po jedi, saj se tako sok bolje presnovi in bolje izkoristite njegove učinkovine.

Priporočen dnevni vnos  0,5 dcl soka 1x do 2x na dan.

Sok aronije je prava zakladnica vitaminov, mineralov in atioksidantov. Vsebuje veliko količino vitamina A, vitamina C ( 8 do 10x več kot agrumi), vitamin P, ki poskrbi za absorbcijo vitamina C v celice, vitamine skupine B (folna kislina, B6, B12), vitamin E, minerale (kalij, kalcij, železo,mangan,molibden,jod,cink,fosfor…) in večjo količino bifenolov, taninov, flavonoidov, atocianinov in karotenov.

Aronija ima veliko zdravilno moč in daje 3x večjo antioksidativno zaščito kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko. Okrepi imunski sistem, deluje protivirusno, protivnetno in protimikrobno, okrepi delovanje pljuč,  odpravi slabokrvnost, ugodno deluje na srčnožilni sistem, poveča elastičnost ožilja, preprečuje krvne strdke, uravnava krvni tlak in holesterol, uravnava sladkor v krvi, čisti jetra, ledvice in sečni trakt, ugodno deluje na prostato, odstranjuje težke kovine iz telesa in razkisuje telo, uravnava prebavo, ugodno deluje na ščitnico in uravnavanje hormonov v našem telesu, priporoča se nosečnicam, ker vsebuje folno kislino in železo, pospešuje celjenje ran, deluje protirakavo in pomlajuje naše telo.

Vsebuje izključno samo sok iztisnjen iz jagod, ki dozorijo v našem nasadu na Lopati, zato nosi ime Lopaške  aronije.

Hraniti v temnem in hladnem prostoru, po odprtju hraniti v hladilniku in porabiti v roku 3 tednov.

Sestavine:  100% pasteriziran ekološki sok aronije brez konzervansov in dodanih sladil