Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji Spletne trgovine kmetija-dimec.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2). S spletno trgovino upravlja Darja Dimec, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave.

Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.
Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

Postopek nakupa

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletni katalog izdelkov. Na voljo imate kategorije izdelkov in iskalnik v glavi spletne trgovine.
Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite ikono Dodaj v košarico.

Koraki procesa nakupa:

KOŠARICA: tukaj lahko poljubno spremenite količine izbranih izdelkov. Znesek naročila se samodejno spremeni.
Izpolnite obvezne podatke v obrazcu s podatki o plačilu, načinih dostave in vnesite vaše podatke.
Sprejem splošnih pogojev poslovanja: kupec se seznani s splošnimi pogoji poslovanja ter v okencu označi, da je z njimi seznanjen in da jih sprejema.
Še enkrat preglejte podatke naročila in če so pravilni, naročilo potrdite s klikom na gumb »Kupi zdaj«.
Nakup je potrjen. Vse informacije o naročilu prejmete na vaš e-mail naslov. Preverite tudi mapo “Vsiljena pošta”. Če potrditvenega sporočila niste prejeli, nas o tem obvestite na darja@kmetija-dimec.si

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
PLAČILO PO POVZETJU: Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Storitev nosi dodatne stroške po vsakokrat veljavnem ceniku. Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno storitev zaračunava provizijo, ki ni obračunana na računu, za stroške dostave veljajo cene po ceniku Pošte Slovenije.
PO PREDRAČUNU: Stranka lahko sama izbere način plačila. Spletna trgovina vam avtomatsko pošlje e-pošto s podatki za plačilo. Vedno preverite tudi nezaželeno pošto.
S KREDITNO KARTICO: možnost plačila z MasterCard®, Visa® in Maestro® karticami. Vtipkajte zahtevane podatke in plačilo bo avtomatsko sprovedeno.

Cene

Cene ne vključujejo DDV, ker nismo DDV zavezanci.
Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.
Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

Akcije-popusti

Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Kuponi s popustom in promocijske kode

Kot način posebne promocije uporabniki lahko določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo posebnih kuponov in promocijskih kod s popustom, ki jih dobijo na različne načine (na letakih, na družbenih omrežjih …). Promocijska koda ali kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena. Vnos kode je omogočen pri vsakem izdelku in sicer v prvem koraku spletnega naročila – Košarica.

Zasebnost in zaščita podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.
Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

Spletna trgovina kemtija-dimec.si bo navedene osebne podatke uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Darja Dimec, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji obdeluje vaše osebne podatke na podlagi točke b 6. člena Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov. Vaše osebne podatke obdelujemo vse do trajanja pogodbe in skladno z zakonskimi roki za hrambo dokumentov.

Za vse podatke, ki nam jih zaupate s privolitvijo, imate pravico do:

  • Popravka kateregakoli vašega podatka,
  • Izbrisa (pravica do pozabe),
  • Prenosljivosti podatkov,
  • Dostopa do podatkov,
  • Omejitve obdelave,
  • Ugovora,
  • Vložitve pritožbe pri nadzornem organu.

Vse navedene zahteve lahko pošljete na e-poštni naslov darja@kmetija-dimec.si
Darja Dimec, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji ne sprejema avtomatiziranih odločitev v smislu 22. člena Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter ne oblikuje profilov.

Naročanje preko spleta

Zavrnitev naročila

Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

Obdelava naročila

Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja.

Odstop od naročila

Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 15 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila.
Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, kamor kupec želi prejeti vrnjeno plačilo.
Kupec mora blago vrniti podjetju v 15 dneh po pisnem sporočilu na naslov: Darja Dimec, Lopata 34a, 3000 Celje.

Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca. Ponudnik vrne celotno kupnino zmanjšano za manipulacijske stroške (poštnina in bančna transakcija) takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 15 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
Vračila vplačil vršimo na TRR-kupca.

Količine

Dovoljen je nakup le količin za lastno domačo uporabo ne pa tudi za potrebe nadaljnje prodaje. Akcije in prodajna ponudba je namenjena končnemu potrošniku in velja za običajne količine gospodinjskega nakupa iz zalog prodajnega prostora. Ob količinah, ki ne ustrezajo zgoraj omenjenemu, si prodajalec pridržuje pravico do spremembe količin naročila in o tem vedno predhodno obvesti potrošnika.

Dostava

Odprema naročil se vrši vsak torek po 12:00 uri in vsak četrtek po 12:00
Blago pošiljamo prek Pošte Slovenije. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Pri artiklih, kjer bodo roki dostave daljši, kot so sicer predvideni, bo kupec o spremenjenem roku dobave obveščen.

Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja en dan, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati, (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti …) podaljša.

V poštnini, ki je samodejno dodana vašemu naročilu in je posebej specificirana, je vštet delni strošek poštnine, pakiranja ter drugi administrativni stroški. in znaša 5,75€. Ob plačilu po povzetju, vas bremeni še provizija transakcije pošte Slovenije, ki znaša 1,50€ za naročilo in ni navedena na računu, ki ga izda Darja Dimec.
Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.
V primeru ponovnega pošiljanja istega paketa, spletna trgovina kmetija-dimec.si NE KRIJE stroškov dostave.

V primeru, da blago plačate vnaprej in vas ob dostavi pošiljke ni doma, vam Pošta Slovenije v nabiralniku pusti obvestilo o poštnem paketu.

Reklamacije

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži. V primeru kakršnih koli reklamacij, kupec krije povratni strošek poštnine.

Količinska reklamacija, Napačno blago, Fizično poškodovani izdelki

V primeru, da izdelki kakorkoli ne ustrezajo oddanemu naročilu ali imajo stvarno napako, mora kupec o tem najkasneje v roku 3 dni po prevzemu obvestiti na elektronski naslov darja@kmetija-dimec.si s točno obrazložitvijo razloga reklamacije. Če gre za poškodovan izdelek ali stvarno napako obvezno priložite fotografije, ki jasno kažejo na napako. V roku 5 delovnih dni bomo obravnavali vaš reklamacijski zahtevek in vas obvestili na vaš e-poštni naslov.

Reklamacija sklicujoč na stvarne oziroma prikrite napake

Potrošnik mora o napaki prodajalca obvestiti preko elektronskega naslova darja@kmetija-dimec.si ali po telefonu z dano obrazložitvijo, v katerem poda natančen opis napake. Potrošnik mora prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, bo podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugodilo potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, podjetje v enakem roku poda potrošniku pisen odgovor.
Darja Dimec, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

  • če ugotovimo, da je naustreznost artikla posledica vašega nepravilnega ravnanja,
  • če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži.

Izdelek z napako skupaj z obrazložitvijo vrnite na naslov podjetja. Če je mogoče, ga bomo zamenjali, v nasprotnem primeru pa vrnili denar na vaš TRR.

Intelektualna lastnina

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.
Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

Podatki o podjetju

Darja Dimec, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Lopata 34 a
3000 CELJE

Tel: 041 505 338
E-pošta: darja@kmetija-dimec.si
IBAN: SI56 0510 0704 1357 334, ABanka
Matična številka: 2589699000
Davčna št.: 42317380 (nismo zavezani za DDV)