Sirup Aronije

Sirup Aronije

Aronija je prava zakladnica vitaminov, mineralov in atioksidantov. Sirup lahko uporabite kot napitek, sladilo za čaj ali navadni jogurt, kot preliv za sladice, pudinge, sladoled, skuto… Priporočeno redčenje z vodo ali mineralno vodo  v razmerju 1:7 za izdelavo napitka.

Dodatne informacije

Količina

0.5 l

4.50

Sirup lahko uporabite kot sladilo za čaj ali navadni jogurt, kot preliv za sladice, pudinge, sladoled, skuto…

Aronija je prava zakladnica vitaminov, mineralov in atioksidantov. Vsebuje veliko količino vitamina A, vitamina C ( 8 do 10x več kot agrumi), vitamin P, ki poskrbi za absorbcijo vitamina C v celice, vitamine skupine B (folna kislina, B6, B12), vitamin E, minerale (kalij, kalcij, železo,mangan,molibden,jod,cink,fosfor…) in večjo količino bifenolov, taninov, flavonoidov, atocianinov in karotenov.

Aronija ima veliko zdravilno moč in daje 3x večjo antioksidativno zaščito kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko. Okrepi imunski sistem, deluje protivirusno, protivnetno in protimikrobno, okrepi delovanje pljuč,  odpravi slabokrvnost, ugodno deluje na srčnožilni sistem, poveča elastičnost ožilja, preprečuje krvne strdke, uravnava krvni tlak in holesterol, uravnava sladkor v krvi, čisti jetra, ledvice in sečni trakt, ugodno deluje na prostato, odstranjuje težke kovine iz telesa in razkisuje telo, uravnava prebavo, ugodno deluje na ščitnico in uravnavanje hormonov v našem telesu, priporoča se nosečnicam, ker vsebuje folno kislino in železo, pospešuje celjenje ran, deluje protirakavo in pomlajuje naše telo.

Priporočeno redčenje z vodo ali mineralno vodo  v razmerju 1:7 za izdelavo napitka.

Vsebuje izključno samo sok iztisnjen iz jagod, ki dozorijo v našem nasadu na Lopati, zato nosi ime Lopaške  aronije.

Hraniti v temnem in hladnem prostoru, po odprtju hraniti v hladilniku in porabiti v roku 3 tednov.

Pasteriziran izdelek. Brez konzervansov in citronskih kislin.

Sestavine:   eko sok aronije,  eko surovi trsni sladkor, eko limonin sok