Sladek Korenčkov Namaz

Sladek Korenčkov Namaz

Sladek korenčkov namaz  je čudovit namazan skupaj z maslom na kruhu za zajterk, v palačinkah ali s carskim pražencem. Uporabimo ga lahko v pecivih, roladah, kot dodatek k  jogurtom, kosmičem, skutam ali pa ga ponudimo kot pomako k sirom. Otroci pa ga pojedo kar na žlico, saj je podoben frutku. Namazu  smo dodali tudi nežno aromo burbonske vanilije, ki mu doda posebno noto …njami.

Dodatne informacije

Količina

210 ml

4.00

Ni na zalogi

Korenčkov namaz iz naše kmetije je nosilec kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško.

Sladek korenčkov namaz  je čudovit namazan skupaj z maslom na kruhu za zajtrk, v palačinkah ali s carskim pražencem.

Uporabimo ga lahko v pecivih, roladah, kot dodatek k  jogurtom, kosmičem, skutam ali pa ga ponudimo kot pomako k sirom.

Otroci pa ga pojedo kar na žlico, saj je podoben frutku.

Namazu  smo dodali tudi nežno aromo burbonske vanilije, ki mu doda posebno noto …njami.

Pasteriziran izdelek. Brez konzervansov in citronskih kislin.

Hraniti v temnem in hladnem prostoru, po odprtju hraniti v hladilniku in porabiti v roku 3 tednov.

Korenje odlikuje poleg dobrega okusa visoka hranilna vrednost. Njegovo oranžno barvo prispevajo karoteni. Nekoč so mislili, da telesu koristijo le s tem, da se pretvorijo v vitamin A, vendar danes vemo, da živila, bogata s karotenoidi, na še več načinov koristijo zdravju, predvsem kot antioksidanti.

V nasprotju z večino druge zelenjave je korenje bolj hranljivo kuhano kot presno. S toplotno obdelavo namreč razbijemo celične stene in sprostimo »ujeti« beta-karoten. Presno korenje ima namreč žilave celične stene, tako da je telo sposobno v vitamin A spremeniti manj kot četrtino beta-karotena, ki ga vsebuje. Če kuhano korenje ponudimo kot prilogo k obroku, ki vsebuje nekaj maščobe, bo telo vsrkalo več kot polovico karotena, torej idealno, da si namaz namažemo na kruh z maslom.

Korenčkek  je bogat z natrijem, kalijem, kalcijem, magnezijem, selenom, železom, fosforjem, žveplom in silicijem, z vitamini B, C, D, E in K ter že omenjenim beta-karotenom. Poleg  tega vsebuje tudi pektin, ki v prebavilih nabrekne in tako varuje želodčno in črevesno sluznico. Tako korenje dobrodejno vpliva na tek in prebavo. Selen skupaj z vitamini pomaga graditi boljši imunski sistem. Vitaminska in rudninska sestava korenja  varuje še pred okužbami  grla, mandljev, sinusov, dihalnih organov, ščiti živčevje ter izboljša zgradbo kosti in zob.

Namaz vsebuje isključno samo korenje pridelano na naši kmetiji.

Naši zelenjavni namazi v obliki džemov so narejeni  z namenom, da vam zelenjavo približamo na malo drugačen način.

Uživajte zdrave, lokalno pridelane izdelke.

Sestavine:  korenček , voda,  sladkor (25g na 100g izdelka),  eko limonin sok, eko moka iz koščic rožiča,  vanilija